m

Altius

Hola a tots! Avui vull compartir amb vosaltres una perspectiva revolucionària que canviarà la forma com entenem la importància positiva del colesterol i quin impacte té a les malalties cardiovasculars.

**Desmuntant el Mite del Colesterol “Bo” i “Dolent”:**
En el nostre viatge pel complex món de la salut, és crucial abandonar la noció simplista de colesterol “bo” i “dolent”. El meu objectiu és que arribeu al final d’aquest post amb una comprensió més clara de com certs conceptes han modelat erròniament la nostra percepció durant dècades.

**El Començament de la Guerra contra el Colesterol:**
Des dels anys 80, una campanya brutal es va desencadenar culpant el colesterol, especialment el transportat per la lipoproteïna LDL, de la majoria de les malalties cardiovasculars. Però, què passaria si us digués que el colesterol és innocent?

En les últimes quatre dècades, la indústria farmacèutica ha modelat significativament la narrativa entorn al colesterol, influenciant la pràctica mèdica i, més crucialment, les pautes dietètiques que persisteixen fins avui. Aquesta influència es va basar en estudis qüestionables des de una perspectiva més integral de la salut, alterant completament el curs de les recomanacions clíniques i portant a una percepció temorosa de les grasses i el colesterol. Les estatines, medicaments que inhibeixen la síntesi del colesterol, van ser promogudes exageradament pels seus beneficis, mentre que els seus riscos inacceptables restaven ocults.

Avui dia, observem com les persones al món desenvolupat consumeixen grasses amb extrema precaució. La carn, els ous, la mantega, el bacó: aliments temuts a causa de la percepció infundada que eleven el colesterol. Paradòxicament, les estatines encapçalen la llista de medicaments més receptats, tot i que les malalties cardiovasculars, 40 anys després d’aquest relat, continuen sent la principal causa de mortalitat. Aquest cicle revela la necessitat de reavaluar críticament la nostra comprensió actual i qüestionar les motivacions darrere les decisions de salut a la nostra societat moderna. 🌐💊

**El Paper Essencial del Colesterol en la Vida Humana:**
Anem més enllà de les etiquetes de “bo” i “dolent”. El colesterol és crucial per a funcions vitals: és el precursor de la vitamina D i les hormones sexuals (progesterona, estradiol i testosterona) i també ho és de la síntesis de cortisol i aldosterona, a part també forma part del pilars essencials de l’estructura cel·lular i és un component indispensable a la baina de mielina que recobreix les neurones. És hora de comprendre la seva importància en lloc de temer-li.

**Síndrome Metabòlic i Disfunció Mitocondrial:**
Aquí és on entrem en el fascinant món del síndrome metabòlic, una resposta a la disfunció mitocondrial i la inflamació sistèmica. Explorarem com aquest síndrome, més que els nivells de colesterol, pot ser el veritable marcador de risc per a les malalties cardiovasculars i que ens pot ajudar a formular hàbits que acompanyin tant al tractament com a la prevenció.

**Un Enfocament Integral per a la Salut Cardiovascular:**
Aquí és on entra en joc el canvi d’estil de vida. Exposar-se a la llum solar, adoptar rutines d’exercici aeròbic i de força resistència, gestionar l’estrès i seguir una dieta alta en aliments de proximitat i baixa en qualsevol processat industrial, són accions poderoses recolzades per la ciència. Hàbits simples que construeixen una base prou sòlida per avançar.

**Conclusió: Desafiament la Narrativa Convencional:**
En comptes de dependre exclusivament de medicaments, és hora d’abraçar un enfocament integral per prevenir i tractar les malalties cardiovasculars. La ciència recolza canvis d’estil de vida senzills però efectius. Anem a desafiar la narrativa convencional i treballar junts cap a un futur més saludable!

Espero que gaudiu d’aquest viatge cap a una comprensió més profunda de la salut cardiovascular. Compartiu les vostres reflexions i experiències als comentaris! Estic aquí per respondre totes les vostres preguntes. Fem junts aquest canvi cap a la nostra millor versió! 💪🏼🌱

Close

altius@altius.cat
938 74 87 84

Horaris

Flexibilitat d’horaris. 24hores al dia, 7 dies de la setmana.

Horari d’atenció al públic
De dilluns a dijous 8:00h a 12:30h / 15:30h a 19:30h
Divendres 8:00h a 14h

+34 695 26 09 00

Xarxes
About
Obre el xat
1
Scan the code
Benvingut/da a Altius!
Com et podem ajudar?