Image Alt

Sauna

Sauna

MILLLORES EN SALUT CARDIOVASCULAR

L’ús regular de la sauna pot millorar la salut cardiovascular. A més, l’ús de la sauna ha estat estudiat per altres grups clínics i s’ha correlacionat positivament amb una reducció de la “mortalitat per totes les causes”, un terme que es refereix a la mort per qualsevol causa.

Protocol #1: Escalfeu la sauna a una temperatura d’entre 80 i 100 ℃.Intenta romandre a la sauna entre 5 i 20 minuts per sessió i repeteix l’ús de la sauna de 2 a 3 vegades per setmana, o fins a 7 vegades per setmana.

MILLORES EN L’ESRTÈS I LA SALUT GENERAL

Les saunes tenen arrels tradicionals a les cultures escandinaves. Durant segles, molts que fan servir la sauna habitualment han notat una correlació entre el seu ús i la millora de l’estat d’ànim. El cos respon a la calor amb l’alliberament de dinorfines i endorfines al cervell; les dinorfines al principi causen molèsties i agitació, però bioquímicament preparen l’escenari perquè les endorfines tinguin efectes millorats en el nostre estat d’ànim i cos, per això després de la sauna sentim una eufòria lleu i feliç.

Protocol #2: Utilitza la sauna durant un total d’1 hora per setmana, però no tota alhora. Més aviat, dividiu-ho en 2 o 3 sessions. (La temperatura de la sauna ha d’estar entre 80 i 100 ℃)

HORMONES DE CREIXEMENT

L’hormona del creixement té un paper clau en l’estimulació del creixement muscular, l’enfortiment dels ossos, la reparació del teixit i l’augment del metabolisme. (Obteniu més informació sobre l’hormona del creixement en aquest episodi del podcast Huberman Lab). L’hormona de creixement s’allibera a la nit mentre dormim. Malauradament, a mesura que envellim, hi ha una disminució de la quantitat d’hormona de creixement natural. Tanmateix, s’ha demostrat que l’ús ocasional de protocols de sauna específics augmenta dràsticament la quantitat d’hormona de creixement alliberada (fins a 16 vegades en un estudi!).

Protocol #3: Utilitza la sauna amb poca freqüència (un cop per setmana o menys). No obstant això, aquells dies que fas sauna, estaràs a la sauna durant diverses sessions de 30 minuts cadascuna amb períodes de refredament entremig.

Close

altius@altius.cat
938 74 87 84

Horaris

Flexibilitat d’horaris. 24hores al dia, 7 dies de la setmana.

Horari d’atenció al públic
De dilluns a dijous 8:00h a 12:30h / 15:30h a 19:30h
Divendres 8:00h a 14h

+34 695 26 09 00

Xarxes
About
Obre el xat
1
Scan the code
Benvingut/da a Altius!
Com et podem ajudar?